Een machine bouwen, dat gebeurt in verschillende stappen. Onze collega’s vertellen hoe uw machine vorm krijgt: van conceptstudie tot oplevering.

Stap 1: conceptstudie

Een machine op maat laten bouwen, begint met een vraag die nog nooit is gesteld, een eerste babbel, een leeg blad en… een krabbel. Deze conceptstudie is het fundament van alles wat volgt.

Stap 2: mechanisch design

We tekenen de mechanische set-up uit. In deze stap zetten onze mechanical engineers de ideeën van de conceptstudie om in een ontwerp.

Stap 3: elektrisch design

De link tussen het 3D CAD-ontwerp uit de vorige stap en het elektrisch besturingssysteem. Onze hardware engineers slaan de brug tussen de mechanische en besturingstechnische aspecten.

Stap 4: projectleiding

We hebben nu een perfect zicht op wat we gaan maken. Tijd om het verdere plan van aanpak uit te rollen. Voer voor onze project managers.

Stap 5: onderdelen maken

Sommige onderdelen kopen we aan, andere maken onze CNC-frezers hier op maat in ons atelier. Tot en met het meest minuscule boutje.

Stap 6: mechanische montage

De eigenlijke bouw van de machine. Onderdeel per onderdeel bouwen onze mechanische monteurs de installatie op.

Stap 7: elektrische montage

Kabels trekken en aansluiten. Onze elektromonteurs voorzien de stroom om alles te laten bewegen. En testen daarna alles af.

Stap 8: PLC’s programmeren

Onze software engineers schrijven de code die elk machineonderdeel vertelt wat zijn rol is in het geheel. Na de PLC’s te programmeren, volgt een tweede vertaalslag: van machinetaal naar informatie die begrijpbaar is voor de operator.

Stap 9: machine opleveren

Werkt alles zoals het moet? Dan demonteren we de machine hier, bouwen we ze on site weer op en gebeurt de oplevering. Onze automation engineers gaan door tot de installatie 100% doet wat de klant ervan verwacht.

Machine laten bouwen: zet de eerste stap

Wilt u een automatisatievraagstuk aan ons voorleggen? Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden.