Machine development > Retrofit

Machine retrofitting: een tweede leven voor uw machine

Is een machine of een deel van uw machinepark verouderd, maar nog te goed om te vervangen door een nieuwe? Wij brengen uw machine terug op niveau van de huidige technische standaarden, niet enkel mechanisch of elektrisch, maar ook op vlak van software, connectiviteit, machineveiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Het best mogelijke antwoord voor uw te retrofitten machine

Als allround machinespecialist geven we u een totaalzicht op uw mogelijkheden. Wat is voor uw case de ROI van een nieuwbouw versus een retrofit? Wat zijn binnen die retrofit de mogelijke scenario’s? Vaak loont het de moeite om niet alleen de acute problemen aan te pakken, maar het vraagstuk open te trekken. Laat uw investering optimaal renderen zodat uw vernieuwde machine nóg langer meegaat.

Wij bekijken uw retrofit vanuit technisch én bedrijfseconomisch standpunt. Zo helpen we u op basis van de ROI de beste keuze te maken.

We hebben een brede waaier aan competenties in eigen huis. Daarvoor rekenen we op ons team van mechanische en elektrische ontwikkelaars. Software engineers, CNC-frezers, lassers, maar ook mechanische en elektrische monteurs. Zo heeft u één aanspreekpunt voor de gehele retrofit.

Wij helpen u breder te kijken. Want een machine retrofit is hét moment om ook andere aspecten van uw machine aan te pakken.

We werken transparant en geven uw inzicht in de samenstelling van uw investering.

We maken ook de noodzakelijke documentatie in orde: technische tekeningen, elektrische schema’s, handleiding… Zo is én blijft het uw machine.

We begeleiden u in uw spare part management. Zo heeft u zicht op welke componenten cruciaal zijn en welke niet.

Elke retrofit volgt een vast stappenplan. Een structuur die na honderden projecten helemaal op punt staat. Zo kunnen we het totaalplaatje vooraf goed inschatten en tijdens het traject het overzicht bewaren.

Eén vaste project manager leidt uw project in goede banen. Hij neemt de lead in het ontwerp, houdt de vaart erin, bewaakt deadlines en budgetten… Zo heeft u één aanspreekpunt: één iemand die alles overziet.

Het traject

Stap
We komen ter plaatse om de status van uw machine in kaart te brengen.
Stap
U krijgt van ons een overzicht van mogelijke scenario’s. Inclusief budget en timing.
Stap
We doen al het nodige om uw machine naar de standaard van vandaag te brengen.
Stap
Getest en goed bevonden? Dan starten we samen met u de machine weer op.
Stap
U krijgt van ons alle noodzakelijke documentatie van uw nieuwe machine.

WHITEPAPER MACHINE UPGRADING

Haal het maximale uit uw installed base. Download onze whitepaper.

Download