Een succesvol project is altijd teamwork. In deze rubriek stellen we u telkens één van de collega’s voor die op zijn of haar manier bijdraagt tot dat succes. Deze keer: projectmanager Kurt Vandebosch (rechts op de foto).

Met twintig jaar in engineering en machines bij verschillende bedrijven brengt Kurt heel wat ervaring aan tafel. Als projectmanager leidt hij de bouw van uw prototype of retrofit in goede banen. Van de opmaak van uw offerte tot en met de oplevering. “Van dag één in mijn carrière ben ik actief in deze sector. Eerst als project engineer – toen tekende en ontwierp ik nog veel. Zo ben ik doorgegroeid naar project manager. Waarbij het tekenwerk meer en meer plaats maakte voor opvolging met de klant.”

Allesomvattend

“Bij VINTIV ben ik in de eerste plaats aan zet voor projecten waar het mechanische voorop staat. Maar zeker niet exclusief dat type projecten. Dat is ook het verschil met mijn vorige job. Vroeger werkte ik uitsluitend op nieuwe lijnen voor automotive, terwijl VINTIV allesomvattend is. Engineering, bouw én retrofit voor verschillende sectoren. En waar ik vroeger veel inkocht bij leveranciers, kan ik nu beroep doen op een eigen atelier, eigen programmeurs…”

De aanpassingsperiode is ondertussen achter de rug, vertelt Kurt. “De eerste maanden ben ik veel mee naar klanten geweest. Heb ik meegelopen met enkele projecten om onze aanpak te leren kennen. En dan is het een kwestie van doen: het Grote Leren gebeurt wat mij betreft in de praktijk.” Om elke keer weer naar datzelfde resultaat toe te werken. “Een project is voor mij geslaagd als de machine precies doet wat de klant ervan verwacht. Binnen de vooropgestelde timing en het vooropgestelde budget. En voor mij persoonlijk: als er een goeie klik was dat vind ik wel een belangrijke.”

“Naast het zakelijke van de machine, vind ik de menselijke klik een hele belangrijke”

Als Kurt niet op kantoor is, vindt u hem terug op zijn koersfiets. Of naast het voetbalveld. “Ik ga graag fietsen. Alleen of met familie of collega’s. Al is het steeds vaker in groep. Dan stippelen we een ritje uit tussen de 50 en 150 kilometer. Dat laatste als we al wat getraind zijn (lacht). Mijn zoontje speelt voetbal, dus dan ben ik uiteraard ook van de partij. Of ga ik samen met een vaste kliek een van onze kameraden steunen die coach is bij derdeprovincialer Kaulille.”