Uw machine bouwen, dat gebeurt in verschillende fases. Hardware engineer Stijn Daniels gidst u doorheen de derde stap: het elektrisch design.

“In een vorige fase zetten onze mechanical engineers het concept van uw machine om in een 3D-tekening. In deze stap van het ontwerpproces maken we de link tussen dat 3D CAD-ontwerp en het elektrisch besturingssysteem. En dat is precies wat ik als hardware engineer doe: de brug slaan tussen die mechanische en besturingstechnische wereld.”

“Ik werk nauw samen met onze mechanical en software engineers. Op basis van hun input en het verlanglijstje van onze klant, ga ik aan de slag. Mijn doel: het besturingssysteem van de machine ontwikkelen. Dat doe ik met de ontwerpsoftware van EPLAN.”

“Naast de juiste tools heeft u voor deze job ook een brede kennis nodig van industriële elektriciteit en pneumatica. Ook een must: kennis van machineveiligheid en CE-markering. Want veiligheid vinden we uiteraard heel belangrijk hier bij VINTIV. Door mezelf regelmatig bij te scholen, blijf ik op de hoogte van de laatste technieken. En stijgt zowel mijn niveau als dat van onze machines!”

“Ik sla de brug tussen de mechanische en besturingstechnische wereld.”
Hardware engineer Stijn Daniëls

“Wat ik zo boeiend vind aan mijn job? Ik kom in aanraking met de meest diverse automatiseringstechnieken. Zoals robotica, PLC-sturingen en visualisatiesystemen, veiligheidsvoorzieningen, servosystemen, aandrijftechnieken… Kortom: te veel om op te noemen.”