We ontwikkelen nu ook voor seriebouwers
Prototypebouw voor productiebedrijven en verouderde machines retrofitten. Dat is waarschijnlijk hoe u ons kent. Dat aanbod verruimen we nu. We willen andere machinebouwers en scale-ups ondersteunen in het traject van prototype tot seriebouw. Zo hebben we nu voor elke levensfase van uw machine het juiste antwoord in huis. Sales manager Joris Ceyssens geeft tekst en uitleg.
“Ontwikkelen, bouwen en ombouwen – dat zijn onze expertises. Als u als productiebedrijf een machine nodig heeft die niet beschikbaar is op de markt, komt u naar ons. En wij bouwen ‘m volledig op maat van uw productieproces en uw eindproduct.”
“Dat begint met een proof of concept en eindigt met de oplevering bij u on site”, vertelt Joris. “Daarnaast retrofitten wij ook bestaande installaties. Zo geven we oude machines een tweede leven. Vaak is de mechanica nog prima in orde, maar hinken ze wel achterop qua sturing, connectiviteit en functionaliteit.”
“Dat alles hebben we tot nu toe altijd gedaan voor bedrijven in de maakindustrie, zeg maar de eindgebruikers. Vaak automotive of farma: bedrijven met een eigen productieproces die voor een automatisatievraagstuk staan. En die zoeken naar een partner die die oplossing uitdenkt en uitwerkt.”
“Een prototype doorontwikkelen voor seriebouw gaat gepaard met groeipijnen. Wij nemen die pijnen op ons.”
“Maar ook andere machinebouwers, en dan met name seriebouwers, zijn op zoek naar die ontwikkelingskracht. De verschillende modellen van hun machine doorontwikkelen, dat is waar zij sterk in zijn. Maar wat als u als seriebouwer een klantenvraag krijgt die buiten uw expertisegebied ligt, maar waar u wél potentieel inziet? Een seriebestelling voor bepaalde nieuw te ontwikkelen randapparatuur: een ontpoedermachine voor bij een 3D-printer, bijvoorbeeld. Van die printers kent u alles, zo’n ontpoedermachine is totaal iets anders.”
“Dan moet u eerst een werkend prototype op de wereld krijgen. En da’s niet vanzelfsprekend. Want uw engineers hebben hun handen natuurlijk vol met de doorontwikkeling van uw kernproducten. Plus, ze hebben weinig ervaring met zo’n traject. Een seriële productie uit de grond stampen en opschalen voor seriebouw, dat gaat gepaard met groeipijnen. Voor zo’n eerste prototype helemaal is doorontwikkeld, daar kruipt tijd in. Terwijl uw klant natuurlijk liever vandaag dan morgen een oplossing heeft voor zijn probleem.”
“Nu gaan dat type vragen vaak naar een engineeringbureau en een constructie-atelier. Wij doen dat in één huis. Zo garanderen we die korte communicatielijnen die zo belangrijk zijn bij serieel produceren.”
“Wij gaan die groeipijnen wegnemen. Wij gaan dat prototype in samenwerking ontwikkelen, finetunen en bouwen. Dat laat u als seriebouwer toe om een parallel ontwikkelspoor op te zetten. Zodat u zich kan focussen op uw core business én toch tegemoet kan komen aan de vragen van uw klant. En we allebei kunnen doen waar we sterk in zijn.”
“Met deze stap zijn we nu een fullservice ontwikkelingsbedrijf voor industriële technologie. Naast het uitdenken van nieuwe machineconcepten en prototypes bouwen, ontwikkelen we nu ook verder tot serieproductie.”
Meer weten over deze dienstverlening?
En hoe een samenwerking er concreet kan uitzien? Neem contact op met Joris Ceyssens: joris.ceyssens@vintiv.be of +32 (0) 11 52 53 70