Uitdaging

Een flink uit de kluiten gewassen hoogtechnologische strijkinstallatie van 13.000 kilogram. Dat is het imposante resultaat van onze samenwerking met Texfinity. Texfinity focust zich op de automatisatie van processen in industriële wasserijen. Wij namen de engineering en assemblage van een industriële strijkmachine voor onze rekening.

Onze opdracht: bouw een industriële strijkinstallatie. Maar dat is meer dan de afmetingen van een ‘normaal’ strijkijzer vermenigvuldigen. De technologie gaat verder. Veel verder. Alles verloopt volledig computergestuurd.

Oplossing

Wij ontwikkelden en bouwden voor Texfinity een eerste prototype. Die installatie werd uitvoerig getest in een wasplaats in Antwerpen. Waar u ze nu nog steeds kan gaan bewonderen bij wasserij Gomoli in Ekeren.

In een volgende fase namen wij niet alleen de volledige mechanische en elektrische ontwikkeling voor onze rekening, onze automation afdeling schreef ook de custom software en gebruikersinterface. De assemblage van deze industriële mangel gebeurde hier in onze ateliers. Een vette kluif voor onze jongens, gezien zijn afmetingen van vijf meter bij vier. En een hoogte van drie meter… en een gewicht van dertien ton.

Resultaat

De eindgebruiker krijgt een knappe machine met het nodige technisch vernuft. Maar het is ook een machine die minder energie verbruikt dan alle andere installaties op de markt. Dat is te danken aan de speciale en gecontroleerde stroom van de thermische olie, en een zeer efficiënte luchtontruiming. 

Contacteer Ons

Vertrouw uw volgende project aan ons toe

Contact

Magazine

Leer ons beter kennen. Download ons magazine.

Download