Uitdaging

Dit healthcare bedrijf heeft een aantal gelijke en oudere verpakkingsmachines. Dankzij goed onderhoud hebben deze machines altijd trouwe dienst bewezen.

Als wereldspeler moet het bedrijf voldoen aan zeer hoge standaarden wat betreft kwaliteit, betrouwbaarheid en contaminatie. Om tegemoet te komen aan de steeds belangrijker wordende eisen van instanties en klanten, beslisten ze om hun verpakkingsmachines grondig te beoordelen en om verbeteringen te formuleren.

Het feit dat het gaat om zeer multifunctionele machines, zowel wat betreft verpakkingen als type inhoud en hoeveelheid, maakte deze opdracht bijzonder complex.

Behalve een nog hogere betrouwbaarheid en nauwkeurigheid, spelen de kosten uiteraard een rol bij de retrofit van deze verpakkingsmachines.

Oplossing

Onze diepgaande kosten-batenanalyse toonde aan dat een retrofit duidelijk beter was dan nieuwe machines aankopen. Alhoewel de functionaliteit van de verpakkingsmachines inhoudelijk niet wijzigt, biedt de retrofit een ‘state-of-the-art’ en efficiënte oplossing. Met een kortere doorlooptijd dan het ontwerp en bouw van een nieuwe machine.

Deze retrofit brengt de verpakkingsmachines naar een ‘like new’ conditie. Ze verhoogt de waarde en verwachte levensduur van de machine aanzienlijk. Behalve mechanische verbeteringen, brachten we ook het besturingssysteem naar het huidige technologische niveau.

Resultaat

Deze retrofit behoedt het bedrijf voor plotse onverwachte uitvallen en operationele fouten. En dit voor een verantwoord investeringsbedrag én aan een kortere doorlooptijd dan die van een nieuwe machine.

Contacteer Ons

Vertrouw uw volgende project aan ons toe

Contact

Magazine

Leer ons beter kennen. Download ons magazine.

Download